Wist u dat "The Red Baron" modelvliegclub al een halve eeuw bestaat !

Ja, u leest het goed - 50 jaar !


In 1974 zijn een aantal mensen bij elkaar gekomen om meer structuur te geven aan de modelvliegerij in de omgeving van Mill. Tijdens de hoogtij dagen kende de club een ledental van meer dan 60 leden. Grotendeels omdat er nog niet veel aan het georganiseerde modelvliegen gedaan, kwamen destijds de leden soms van ver. Met het toenemen van de aantallen clubs zijn ook diverse leden naar elders vertrokken, vaak om de meest eenvoudige reden dat er een club dichter bij huis te vinden was.

Brabant kent ondertussen vele clubs die zich met de modelvliegsport bezig houden. Een aantal liggen op redelijk afstand van onze locatie in Wilbertoord. Uden, Boxmeer en Keldonk kennen hun eigen modelvlieg vereniging, Nistelrode heeft ondertussen zijn veld terug gegeven aan de natuur.
De modelvliegclub "The Red Baron"  zit al heel lang op een terrein aan de kruising tussen de "Tipweg" en de "Verbindingsweg" in Wilbertoord.
Op loop afstand van de voetbalvelden van de sportvereniging DWSH '18 waarmee mee we een goed contact onderhouden.

Het is voor onze vereniging, net als voor vele andere verenigingen, moeilijk om ons ledenaantal op peil te houden.

 

Door de intrede van de moderne, vaak zeer krachtige telefoons en de ontwikkelingen op het gebied van computers is de interesse voor de modelbouw onder de jeugd vaak erg laag. Natuurlijk merken we dit als club ook en is het aantal jeugd leden klein te noemen. Van de overige leden neemt een aantal nog actief deel aan het arbeids proces en er is een deel al aan het genieten van een gepensioneerd leven.

Nieuwe leden worden met open armen ontvangen, en we zullen blijven proberen deze nieuwe leden de kennis van het vliegen met de modeltoestellen eigen te maken en ondersteuning bieden bij het bouwen van een eigen toestel.

Dat is ook onze grootste kracht, de bereidwilligheid van onze clubleden om anderen te helpen is groot, heel groot.
Niet zelden wordt een vlucht afgebroken om een ander clublid te helpen met problemen en waar mogelijk een oplossing te bieden.

De saamhorigheid van de piloten, het delen van elkaars kennis en de sterke verhalen op het veld,
dat is wat het zo aantrekkelijk maakt lid te zijn van een vereniging.*****