Formule 1 race in Wilbertoord op 8 en 9 September !!

Iets genuanceerder, Formule 1 racen, maar dan met een drone.

 

Voor wie er nog nooit van gehoord heeft…..

Een drone race is een race met kleine drones (soort helikopter) die, ondanks dat ze zo klein zijn, razend snel een parcours proberen af te leggen. Simpel, snelste tijd is winnaar van de run.

 

De piloot staat in verbinding met de  camera op de drone  via een draadloze verbinding, hij bestuurd de drone op afstand als was hij de piloot in de drone. Visueel afgesloten van de rest van de wereld stuurt hij zijn super snelle drone over het parcours en vliegt, over, onder en langs de hindernissen om een maar zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Een gemiste hindernis betekend terug en opnieuw de hindernis doen.

 

Dat is Formule 1, maar dan drie dimensionaal.

 

Stelt u zich eens voor dat u de ogen bent van de piloot en de drone bestuurt als ware u de piloot !!

Dit is precies wat de drone race inhoud, de piloot staat aan de kant van de baan en heeft een speciale bril op die het beeld van het parcours laat zien. Hij bepaalt waar en hoe snel, waar elke bocht, elke hoogte, welke remkracht hij nodig heeft om het parcours zo snel mogelijk af te leggen.

De enige feedback die hij heeft is het camera beeld door zijn speciale bril !!

 

Modelvlieg vereniging “The Red Baron” in Wilbertoord heeft de grote eer, om een voor het Nederlandse kampioenschap mee tellende wedstrijd te mogen organiseren. Het is de laatste race van het seizoen en voor vele piloten de laatste mogelijkheid om punten te scoren voor het NK klassement. De huidige stand in het klassement is uitermate spannend en zoals zo vaak, ook hier weer, komt het aan op de laatste wedstrijd punten. De verwachting is dat de piloten weer alles uit de kast zullen, en sommigen moeten, halen om hun positie te houden of te verbeteren in het NK klassement.

 

U als toeschouwer kunt dit eens meemaken van dichtbij, piloten de hand schudden is geen probleem, en beter nog…. De toegang is gratis…. Waar zie je dat nog…..

 

Waarom bij de modelvlieg vereniging “The Red Baron” zult u afvragen ??

“The Red Baron” heeft dit ook als eens mogen doen in de pilot series voor het kampioenschap in 2017. Alles stond nog in de kinderschoenen en we hebben daar zo onze uiterste best gedaan om de organisatie voor het NK zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat was niet onopgemerkt gebleven bij de landelijke organisatie en onze aanmelding om het dit jaar nog eens op onze schouders te nemen werd al snel positief beoordeeld.

Dat is voor een vereniging met ongeveer 22 leden een bijzonder goede prestatie. Een prestatie die we als vereniging hebben weten te behalen door de zeer goed verlopen wedstrijd in 2017.

 

Ons vliegveld ligt in de hoek van de Tipweg en Verbindings weg, naast de voetbal velden in Wilbertoord, goed bereikbaar met auto, motor of fiets. (GPS coordinaten: 51.660071, 5.781161)

 

Tot ziens op de wedstrijd