Wie zijn wij ...


Wij zijn een aantal enthousiaste hobbyisten die de modelvliegsport een warm hart toedragen.
Diverse soorten toestellen zijn er op ons veld te vinden. Gemotoriseerde zwevers, reguliere motor toestellen, drones en DIY knutsels. Er wordt meestal gevlogen met uit balsa gebouwde toestellen, maar ook bij ons vind je ook door de fabriek geproduceerde "foam-style" vliegtuigen. Een enkeling vindt het leuk om zelf wat in elkaar te knutselen van Depron schuim plaat of parket isolatie schuim. Van bouwplaat volledig "Handmade" toestellen, als ook z.g. ARF modellen (almost ready to fly) zijn vaak aanwezig.

 

De meeste leden bij onze vereniging vliegen met de zender configuratie Mode-4.

Gas (Throttle) en Rolroeren (Ailerons) op de linker stuurknuppel,
Hoogteroer (Elevator) en Stuurvlak (Rudder) op de rechter stuurknuppel.

Laten we er ook maar direct duidelijk over zijn:
Het leren vliegen met modeltoestellen, op eigen houtje, is nagenoeg onmogelijk.

Het gedrag van toestellen in de lucht, de oog~hand coördinatie van de piloot, de verschillende momenten van een vlucht (start, vlucht, landing) vereisen verschillende benadering. Het opbouwen van vlieg ervaring is cruciaal en kan het best onder goede begeleiding gebeuren. De kans dat men zonder begeleiding voldoende ervaring op kan bouwen om eventuele crashes te vermijden is bijzonder klein en derhalve kostbaar en funest voor het plezier wat men kan hebben in deze hobby.
Aarzel dus niet als je geïnteresseerd bent in deze hobby, ga eens naar een club in de buurt, kijk eens rond en praat eens met de leden.
Ervaring leert dat de aanwezige piloten op het veld, vaak bijzonder enthousiast over hun hobby, beginnen te vertellen en dan nog maar moeilijk kunnen stoppen.*****